söndag 16 januari 2011

Savannah

Savannah är en stad på ostkusten, ca 3 timmar från Columbia. Här är jättekul att titta på arkitekturen för det finns massa fina gamla hus. Savannah och Charleston (stad norrut längs kusten vi besökt tidigare) påminner om varandra, de är båda städer där man faktiskt kan gå omkring i stan och arkitekturen liknar varandra.

På vägen till Savannah åkte vi igenom byarna Norway och Denmark, men det fanns inget som var varken norskt eller danskt med dem. I Denmark fanns dock en fin gammal mack och polisbilar som är finare än de i landet Danmark.

När vi kom till Savannah hittade vi ett buss-sightseeing-företag som hade karta över sin sightseeingtur. Vi parkerade bilen och promenerade längs hela bussturen vilket blev en mils promenad ungefär. Det kändes som att våren hade kommit till Savannah denna dag. Med mycket sol och varm temperatur så var det en perfekt promenaddag. Det var en bra stad att promenera i, mycket parker, lite trafik och bra trottoarer överallt. Arkitekturen var ganska blandad, lite romerskt, lite romantiskt franskt blandat med amerikanska "kulisshus" mm, intressant stad.
Detta är "Mercer House", huset som omnämns i boken "Midnight in the garden of good and evil".




 Restaurangbåt vid Savannah river.

På eftermiddagen åkte vi ut till Tybee Island som ligger strax utanför Savannah. På vägen ut blev det solnedgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar