måndag 18 april 2011

Arizona del 2

Lite söderut ligger Hackberry General Store. Där hade de en massa olika saker att titta på och att köpa.
Han som hade affären verkade samla på nummerplåtar. Han hade de uppsatta i taket. Det var ganska många tyska plåtar.
Vi besökte Grand Canyon Caverns, ett grottsystem som man hittat på 1920-talet. Bl.a. fanns där ett hotellrum som man kunde bo i för 700 dollar för en natt. De hade också ett rum som, om man betalat tillräckligt mycket innan, kunde få komma till för att söka skydd i när jorden går under. Där fanns mat och dryck (vakuum-förpackat) som räckte för 2000 personer i 2 veckor.
Lunch åt vi på Roadkill Café som, om man ska tro namnet och menyn, serverar roadkills. Vi misstänker att det inte är sant. Det var hur som helst gott.
Vi besökte också ett café där de har som affärsidé att skoja med sina kunder. Bl.a. har de falska dörrhandtag på dörrarna. De frågade också om Ulrika ville ha senap till glassen. Utanför stod några karaktärer från Bilar-filmen.
 Under eftermiddagen åkte vi förbi, Ash Fork, som har en hårsalong med en DeSoto på taket.
 Sedan åkte vi till södra Grand Canyon. Där är det väldigt fint.
 Framåt solnedgången fick bergen väldigt fina färger.

Dagen efter (måndag), åkte vi till Glen Canyon. Vägen dit är också den väldigt vacker med branta sluttningar.
På eftermiddagen åkte vi på en guidad visning av Antelope Canyon, vilket är ett väldigt populärt ställe för fotografer. Guiden var också väldigt duktig på fotografering och visade var bra foton kunde tas och tog också en hel del kort åt oss.
Det låg mitt ute i öknen. För att ta sig dit fick vi åka med fyrhjulsdrivna bilar.
När den guidade turen var slut åkte vi och tittade på Horseshoe bend som är en krök på floden som rinner genom Glen Canyon. Där var det också väldigt fint, som ni kan se.
Stenarna var liksom skiktade.
Så här varmt var det. Blå himmel också som synes!
Framåt kvällen åkte vi genom Winslow där det i ett gathörn där de smyckat ett gathörn med en staty, en detaljerad konstgjord fasad. På fasaden är det målat ett skyltfönster där det speglar sig en lastbil. Det roliga är att de ställt en likadan lastbil på gatan.
 Natten tillbringade vi på Wigwam Hotel i Holbrook. Det är likt stället vi bloggade om häromdagen. "Rummen" ser ut som indian-tält och är inredda i 50-talsstil. Utanför varje rum står en tidstypisk bil som dekor. Det var ett väldigt trevligt ställe.

Vi var förbi Meteor Crater där, som man hör på namnet, en meteor landat för cirka 50 000 år sedan. Området är väldigt blåsigt i allmänhet. Idag blåste det runt 40 m/s. Ovanför kratern kunde man ställa sig på en sten där det blåste extra mycket. Det gillade jag (Patrik) riktigt mycket.
I Holbrook ramlade vi över ett garage där de hade lite speciella folkvagnsbubblor utanför. En husbil, en som var hälften så bred som normalt och en limousin.
Efter detta åkte vi till Petrified forest som är en nationalpark där de har träd som levde för 250 miljoner år sedan. De levde alltså samtidigt som dinosaurierna. De har, sedan de blivit nedsköljda i en flod och hamnat i botten, så småningom blivit till sten. De ser precis ut som träd men består helt och hållet av sten.
I nationalparken finns också Painted Desert som är en öken med olika färger. Färgerna har de fått tack vare de mineraler som finns i marken och beroende på hur grundvattennivån var när de bildades.
För att använda en uttjatad fras: Det var väldigt vackert!

1 kommentar:

  1. Ja, vad ska man säga. Kul att följa er på er resa! Den där bilden inifrån Antelope Canyon blir en fin tavla hemma hos er.

    SvaraRadera