onsdag 27 april 2011

Oklahoma

På söndagen åkte vi över gränsen till Oklahoma. Eftersom det var påskdagen var det inte så mycket som var öppet.
Ett ställe vi åkte förbi var Sand Hills Curiosity Shop i  Erick. Där var det stängt. Frågan är bara om det var bra eller dåligt att det var stängt.
Vi åkte förbi ett ställe där det verkade bo någon som samlar på gamla bilar. Bilar i detta skick är en vanlig syn längs Route 66.
En sådan här brevlåda borde vi ha (om vi bott i villa).
Ett ställe som däremot var öppet var Route 66 Museum som bjöd på historia om Route 66 och livet runt om kring.
En av de längsta (om inte den längsta) broarna längs Route 66 är denna järnbro som har 19 bågar per sida. Bron heter The Long Pony Bridge.
Måndag morgon var vi i Oklahoma City, som är huvudstad i Oklahoma. Där var det ko/tjur-auktion. Vi försökte förstå hur det fungerade och kom fram till att man kunde köpa dem i olika mängder och att en ko/tjur kostar runt $150.
Strax innan lunch besökte vi en rund lada. Där fanns en man som heter Mr Sam. Mr Sam var väldigt pigg för sin ålder och berättade gärna historier om lite allt möjligt. Ett besök hos honom rekommenderas verkligen.
Ladan byggdes 1898 och användes tidigare som hölager och numera som danslokal. Ett olöst mysterium är hur de lyckades bygga de runda bågarna i taket...
Lunch åt vi på Pops som har 500 olika sorters läsk. Utanför står en flaska som av en händelse är 66 fot hög. På kvällen är den belyst av neon.



På en före detta badplats utanför Catooa finns denna val som tidigare tjänstgjorde som vattenrutschkana och hopptorn. Numera är det badförbud i sjön. Även om det kan vara svårt att se så är Ulrika med på bilden.
På natten sov vi på ett hotell, med det udda namnet Route 66 Motel (obs! ironi!), som hade olika teman i varje rum. 50- och 60-talsbilrummet var ett rökarrum så vi fick istället Marilyn Monroe-rummet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar