söndag 13 februari 2011

En vårdag i Columbia

Idag var det verkligen fint väder här. När vi vaknade visade termometern, som visserligen låg i solen, drygt 20 grader. Detta gjorde att vi ville tillbringa en del av dagen utomhus.
Vi började dock dagen med att åka till Avis för att byta ut Ulrikas bil som hon nu haft i 2 månader och därmed måste den servas. Eftersom det är roligt att prova lite olika modeller så var det hej då till Altiman och hej till en mörkgrå Toyota Prius, så nu drar Ulrika sitt strå till stacken för att rädda miljön.

Efter detta åkte vi till Riverfront Park, vilket är ett ställe där man kan gå utefter Congaree River, som flyter genom staden. Här verkade Columbia-borna fira att våren kommit till stan för där var det verkligen mycket folk ute i rörelse.
Här såg vi årets första blomma. Vi såg även sköldpaddor, ekorrar och fåglar. Däremot såg vi inga tvättbjörnar, ormar eller alligatorer, vilket det enligt skyltar på plats skulle finnas.

När man kör bil i Columbia kan det hända att man får sitta och vänta på tåget ganska länge. Det beror dels på att det går väldigt långsamt och är väldigt långt. Hur långt har vi länge undrat, men när vi var i "parken" så kom det förbi ett tåg och vi bestämde oss för att räkna antalet vagnar. Det tog ett tag eftersom det inte kör så fort. Vi kom fram till att det var 60 vagnar. Vad det fraktar är lite oklart, men det såg ut som sågspån av något slag.

Efter besöket i parken åkte vi till gymmet där vi var med på ett Bodypump-pass. Jag tyckte det var jättejobbigt eftersom jag igår var med Andreas (en svensk som bor här och jobbar på Westinghouse) och slog en back med golfbollar.
Dagen avslutades med ett besök bl.a. på en pysselaffär och därefter en pizza, så nu sitter vi hemma och är nöjda med dagen och hoppas på att våren kommit för att stanna (eller ersättas av sommar).

1 kommentar:

  1. Och när vi kom hem var det -15 grader och massor av snö!! Olika falla ödets lotter ;)
    Pysselaffär?!? Hoppas få se lite bilder från dina torsdagskvällar, Ulrika!

    SvaraRadera