onsdag 22 december 2010

Flooding, redwood & San Francisco

Vi fortsätter söderut på Highway 1. Det är ganska många hus som står väldigt nära kanten av berget. De här husen är så nära att vi funderade på om de skulle ramla ned snart.
Rätt som det var när vi kom åkandes på vägen kom det upp en varningsskylt vi sett vid några tillfällen tidigare. Denna gång var det inte en överdrift, vilket det ofta visat sig vara tidigare. Vattnet var så djupt att det räckte en bit upp på vägräckena. Vi, precis som många andra valde att vända och ta en annan väg när vi kom fram hit.
På eftermiddagen åkte vi upp i bergen på vägar där man nästan såg bakändan på sig själv.
I bergen fanns Muir Woods National Monument, en skog med anlagda promenadvägar där man kan kolla på och lära sig mer om Redwoods. Det är galet långa dessa träd kan bli. Över 100 meter!
På eftermiddagen kom vi fram till San Francisco. Där åkte vi först ned till pirarna och åt soppa som serverades ur ett bröd. Det var gott.

Därefter checkade vi in på hotellet och tog sedan en promenad tillbaka ner på stan. Vi kollade bland annat in sjölejonen på Pier 39, Chinatown och världens brantaste gata: Filbert Street. Jag hoppas det framgår av bilden ungefär hur brant den är. När man kör bil över krönet på den så ser man ingenting annat än himmel. Det är lite spännande.
När vi skulle hem till hotellet var vi så trötta efter att ha gått så långt så vi bestämde oss att åka taxi. Resan till hotellet tog cirka 10 minuter och kostade 60:-. Det tyckte vi var ett väldigt förmånligt pris. Lite skillnad mot Stockholm!

1 kommentar:

  1. Vackra bilder! Trevligt att få följa med er på er trip.

    SvaraRadera