tisdag 21 december 2010

Highway 1 dag 2

Idag började vi med att åka ut till stranden precis där vi bodde. Där hade tidigare dumpats massor med skräp. Det mesta rensades bort men det som inte lyckades rensas var glasbitar som med åren blivit fint slipade av vattnet.Stranden kallas därför för Glass beach. Havet bjöd idag på ett skådespel i form av stora vågor.

En bit söderut efter Highway 1 finns en "stad" som heter Mendocino. Huvudgatan i denna stad ser ut som hämtad från en film. Husen såg t.ex. ut som kulisser.
Sedan åkte vi in i en Redwood-skog. Där kan man snacka om stora träd. När man åkte på vägen som var kantad av JÄTTESTORA träd kände man sig som en myra. Bilden gör nog ändå inte träden rättvisa.

Helt plötsligt när vi kom körande i skogen så kom vi fram till vinodlingar, Anderson Valley. Ulrika passade på att provsmaka och köpa lite mousserande vin.
Highway 1 bjuder på skiftande och väldigt vacker natur. Vägarna går ofta precis på kanten av berget och saknar i vissa fall räcken. Det gäller att inte ha tvångstankar (Jag får inte svänga ut över kanten. Jag får inte svänga ut över kanten....)


Precis efter en kurva stod ett gäng nötkreatur. Den svarta kon/tjuren på första bilden och den bruna kon/tjuren på andra bilden står precis på kanten till en sluttning som är i det närmaste lodrät.

Ikväll har vi checkat in på ett ställe i en by någon mil från kusten. Här finns en gammal bio som ser speciell ut och stängda restauranger. Hotellet har en stor samling VHS-filmer och videobandspelare på alla rum så nu ska vi kolla på film...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar