måndag 20 december 2010

Sunny California!

Igår började vi vår Kalifornien-road trip. Vi flög från Columbia kl. 5.30 och var efter lite förseningar framme i San Francisco kl. 12. Vi hämtade vår hyrbil, en Dodge Charger och åkte till Napa Valley där det finns en massa vingårdar.

Utanför en av dem fanns det ett träd med apelsiner.
Vi bodde på ett typiskt amerikanskt motell i ett städat villaområde i Napa.
Just i år har de haft väldigt ostadigt väder i Kalifornien. Det är inte "Sunny California" just nu som jag läst om.

 
 
Idag åkte vi först till en vingård som grundades under 1960-talet. Där tog vi en "självguidad" visning och Ulrika provade några olika sorters viner. Vi fick också se hur de "tillverkade" vinet. Ett tips är att inte köpa Bag-In-Boxvin.

Vi åt en väldigt god lunch bestående av olivoljor av olika slag, musslor och fiskgryta på en kock-skola.

 
Efter lunch åkte vi mot Leggett där Pacific Coast Highway börjar. På vägen dit åkte vi förbi en massa träd som var helt täckta av lava.


Vägen mellan Leggett och Fort Bragg där vi bor inatt var riktigt cool. Den bestod mestadels av kurvor och backar. I många av kurvorna var sikten inte mer än 10 meter framåt, så det gällde att köra försiktigt, särskilt med tanke på att mannen på macken i Leggett varnat oss för att vädret orsakat att massa stenar ramlat ner på vägen. Det som gjorde resan ännu mer spännande var att det var mörkt och regnade.
Cirka 3 mil norr om Fort Bragg kom vägen ut till havet. Där var det riktigt mäktig natur med klippor som reste sig i havet och med vägen precis vid kanten till klippan.
Imorgon återkommer vi med fler bilder från kuststräckan.

1 kommentar:

  1. Usch, nej och fy för en sådan väg. Tacka vet jag strålande sol och raksträckor! Hoppas vädret blir bättre. Här i Sverige är det snö, snö och snö som gäller. Kram till er båda!

    SvaraRadera