söndag 5 december 2010

Julljus i USA

Som ni alla känner till gillar man i USA att klä in saker och ting i ljusslingor i juletider.
I torsdags var vi på Riverbank Zoo, som ligger i utkanten av Columbia. Där hade de klätt in en massa träd i ljus och även gjort vissa figurer med hjälp av ljus. Detta var fint.
 

Vi passade även på att kolla in vilka djur som fanns där och det var förvånansvärt många olika sorter. Vi såg massor av ormar av olika slag, krokodiler, fiskar, flamingos, kängurus och även (för första gången för oss båda) koalor.
Vi såg även att de hade apor, gorillor, lejon. tigrar, giraffer och elefanter. Dessa verkade däremot vara inne i värmen och sov för de såg vi inte till. Det får bli nästa gång istället.

I fredags åkte vi till Saluda Shoals Park. Där hade de gjort en MASSA figurer och "animationer" med hjälp av ljusslingor. En rolig sak med detta var att man inte gick runt och kollade på figurerna utan man, eftersom det är i USA, åkte bil runt.

På ett ställe kunde man stanna och få åka "hölass" till en sjö som man kunde gå runt och se på lite olika ljusformationer.

De hade även ett antal granar som blinkade i takt med musiken som kom från en egen radiokanal som man rattade in på bilradion och lyssnade på samtidigt som man åkte runt i parken.

Ikväll tittade vi på en julparad där olika föreningar, politiker osv hade klätt in bilar och olika flak med julljus och juldekorationer.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar