söndag 14 november 2010

Charleston

Igår, lördag sökte vi oss iväg från Columbia. Vi hade blivit rekommenderade att åka till Charleston, som är en stad som ligger 15-20 mil härifrån. Charleston var tidigare South Carolinas huvudstad och har som så många andra amerikanska städer intressant historia. På eftermiddagen var vi först en tur på en marknad som fanns mitt inne i stan.

Efter detta tog vi en guidad visning med häst och vagn. Guiden, Sean, var väldigt påläst, vilket i och för sig är ett krav för att få vara guide i Charleston. I Charleston har de speciella certifikat med svåra prov för att man överhuvudtaget ska få bli guide. Hästen som drog ekipaget hette Big Al och han verkade kunna rutten ganska bra eftersom guiden till stora delar stod vänd baklänges och pratade medan hästen travade (??? Antagligen inte men i alla fall) på. Under turen berättade i alla fall Sean om hur staden sett ut och styrts förut under inbördeskriget. Staden har fått sitt namn efter den engelska kungen Charles II (1630-1685).



Vi fick även se några riktigt fina hus, bl.a. ett som var till salu för drygt 20 miljoner USD. Själva staden hade en väldigt europeisk känsla med smala gator och en massa människor som var ute och gick. Efter guidningen gick vi en tur på stan och åt sedan middag.
Efter middagen åkte vi till en Outlet som finns utanför Charleston. Den var riktigt bra. Jag köpte ett par Timberlandskor för $22. På Tommy Hilfiger hittade jag två tröjor som totalt kostade under 500:- Det kan man kalla billigt. Ulrika köpte några tröjor på Tommy Hilfiger och även ett par jeans och en jacka på Levis.
Till Charleston kommer vi återkomma. Det är en av de kuststäder som ligger närmast "hemifrån".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar