fredag 26 november 2010

South Beach och Key West

Eftersom inte frukost ingick i hotellpriset valde vi istället att åka iväg till ett café och äta frukost. Vi åt förstås Bacon, Egg och Pan Cakes. Det var gott, men kanske inte så nyttigt. Själva stället såg väldigt amerikanskt ut, både på utsidan och insidan.

Efter detta åkte vi återigen ut till kusten. Denna gång för att Ulrika läst om att Art Deco-kvarteren i Miami Beach skulle vara fina. Ocean Drive, som ligger precis vid strandkanten är den gata som är mest utpräglad i detta. Gatan hade massor med hotell och restauranger som mycket riktigt var av Art Deco-stuk. I övrigt fanns en massa turister. Därav hotellen och restaurangerna. Vi såg till att äta lunch här och passade samtidigt på att titta på bilarna som cruisade gatan fram.

Efter lunch styrde vi mot Key West. Vägen ut bestod av ett antal öar och var kantad av hav, vilket var väldigt fint. Det är 42 broar ut till Key West och en av dem är en mil lång. Vi såg inga alligatorer.

Vi checkade in på hotellet, Hotel Key West, som för övrigt inte kan rekommenderas, gick vi en promenad till en restaurang där vi satt på bryggan och åt en krämig fisksoppa följt av stekt, nyfångad fisk respektive skaldjurspasta. Det var väldigt gott!

1 kommentar:

  1. Låter underbart!! Och ja, jag minns art deco-husen i alla pasteller. Jättefint!

    SvaraRadera