tisdag 9 november 2010

Sightseeing

Igår hade Ulrikas jobb fixat så vi fick privat rundvisning av staden med omnejd.
Det kom en tant till hotellet strax efter frukost som jobbade på ett företag som hjälper nyinflyttade igång i Columbia. Efter att ha diskuterat lite mer om vad vi ville veta så satte vi oss i hennes bil och blev skjutsade runt hela stan. Det var riktigt bra att få sitta och åka med någon som är hemma i stan. Eftersom guiden var intresserad av shopping och mat så fick vi veta vilka restauranger som var bra och så körde hon oss runt och visade vilka malls som är bra. Vi hade varit vid några av dem redan, men vi fick nu se hur de låg i förhållande till varandra och så talade hon också om vad de olika affärerna hade för typ av saker.
Dessutom visade hon mig var bilaffärerna låg och hon lovade också att ta reda på om vi, dvs Ulrika (eftersom jag inte får ta ett), måste ta körkort för att vi ska kunna teckna försäkring, vilket man måste ha för att kunna köpa en bil här.
Hon förklarade också att själva uppkörningen, om Ulrika nu skulle bli tvungen att göra en sådan, sker på "Vägverkets" parkering.
I slutet av dagen var vi helt slut efter att ha fått massor av information och sett så mycket olika saker, men det var verkligen jättebra att få vara med om detta.

1 kommentar:

  1. Kul att ni gillade rundturen. Där ser jag genast ett koncept, som man kan applicera på Stockholm. Kanske något för dig, Patrik, i framtiden? Har "tanten" (damen) någon hemsida?

    SvaraRadera